Već imate nalog? Prijavite se
Pravila privatnosti

1. Korisnici i posetioci naseg sajta Poljubac.com

Koje podatke prikuplja Poljubac.com ako odlučim da se pridružim društvenoj zajednici Poljubac.com?

Popuni našu onlajn formu registracije, u kojoj ti tražimo da nam daš informacije o tebi, kao što je tvoje ime, tvoja imejl adresa, pol, datum rođenja, podaci o tvojoj lokaciji. Takođe, imaš mogućnost da daš druge podatke o sebi, ali oni nisu obavezni. Budući da ti kontrolišeš svoj korisnički profil, ovi podaci su ti dostupni bilo kada pristupanjem tvojoj „Profilnoj“ stranici, što ti dozvoljava pokušaj ispravljanja ili ažuriranja (osim pola i imejl adrese) tvojih informacija bilo kada, samim prijavljivanjem na Poljubac.com.

Kada si jednom kreirao profil, automatski ćemo pratiti određene podatke kao što su tvoja IP adresa i imejl adresa.

Radi sigurnosti i bezbednosti, kako bi imali najbolje moguće korisničko iskustvo, zahtevamo od korisnika da verifikuju svoje naloge (zato što želimo da se uverimo da nisi robot!) i možda te budemo pitali za broj telefona. Bez brige! Jedini razlog je da budemo sigurni da si živ čovek!

Koje informacije Poljubac.com prikuplja o meni ako sam mlađi od 18?

Možeš postati član sajta Poljubac.com jedino ako imaš 18 godina ili preko – u slučaju da u zemlji gde imaš prebivalište treba da imaš više od 18 godina za punoletstvo. To znači da Poljubac.com ne prikuplja svesno nikakve informacije o deci, maloletnicima ili bilo kome ko nije punoletan, niti da svesno plasira na tržište decu, maloletnike ili bilo koga mlađeg od 18 godina. Ako imaš manje od 18 godina, mi zahtevamo da nam ne pružaš informacije. Ako otkrijemo da je dete, maloletnik ili bilo ko mlađi od 18 registrovan kod nas ili nam je dostavio lične podatke, preduzećemo korake da uklonimo registraciju te osobe i izbirisemo informacije sa njegovog Poljubac.com profila. Ako izbrišemo tvoj profil zato što si prekršio naše pravilo da „nema dece“, možda ćemo zadržati tvoj imejl i IP adresu da ne bi pokušao da zaobiđeš naša pravila kreiranjem novog profila.

Da li Poljubac.com prikuplja moje lične podatke ako nisam član i kada samo posetim sajt?

Ne. Ne prikupljamo nikakve lične podatke o posetiocima našeg sajta. Ako posetiš naš sajt bez učlanjivanja, postavićemo sesiju ID kolačića na tvoj kompjuter. Za više informacija o kolačićima uopšte, pogledaj ispod odgovor na “Kako Poljubac.com prikuplja podatke o meni?”

Ako unesem druge podatke o sebi na sajtu, šta Poljubac.com radi sa time?

Poljubac.com je dizajniran tako da ti olakša da pronađeš, povežeš se i komuniciraš sa ostalim članovima Poljubac.com postavljanjem podataka o sebi. Kada koristiš aplikaciju trebalo bi da imaš u vidu da će sve što objaviš ili pošalješ biti javno vidljivo i dostupno, kako korisnicima aplikacije, tako onima koji nisu korisnici. Na primer, da bi olakšao sebi da pronađeš ostale korisnike i povežeš se s njima, dozvoljavamo ti da deliš profile ostalih korisnika na Fejsbuku. Ova funkcija se može isključiti u tvojim podešavanjima u bilo kom trenutku. Takođe, možeš da koristiš naš sistem elektronskih poruka, koji ti omogućava da pričaš sa ostalim korisnicima. Preporučujemo ti i podstičemo te (kao i sve naše članove) da dobro razmisliš o informacijama koje otkrivaš o sebi. Takođe, ne preporučujemo da na svoj profil stavljaš imejl adrese, URL adrese, detalje razmene trenutnih poruka, telefonske brojeve, puna imena ili adrese, detalje o kreditnoj kartici, nacionalni identifikacioni broj, podatke o vozačkim dozvolama i ostale osetljive podatke koji mogu lako da se zloupotrebe.

Molimo da budeš pažljiiv pri postavljanju osetljivih podataka o sebi na svom profilu, kao što su verska konfesija i podaci o zdravlju. Iako nam ti možda dobrovoljno pružaš te informacije kada kreiraš svoj profil, uključujući one o seksualnim sklonostima i etničkoj pripadnosti, od tebe se to ne zahteva. Imaj na umu da fotografije i bilo koji video klip koje objaviš na Poljubac.com mogu otkriti osetljive lične podatke ovog tipa. U slučaju da otpremiš i odlučiš da nam kažeš osetljive informacije o sebi, izričito pristaješ na našu obradu i činjenje podataka javnim, tj. dostupnim drugim korisnicima.

Kada postavljaš informaciju o sebi ili koristiš razmenu poruka, količina ličnih podataka koje deliš je na tvoj rizik.

Šta Poljubac.com prikuplja o meni ako koristim mobilnu aplikaciju?

Poljubac.com ti nudi mogućnost da ostaneš na vezi sa prijateljima i kontaktima koje si stekao gde god se nalazio. Možeš da uradiš ovo koristeći mobilni telefon ili skidanjem aplikacije na kompjuteru, što ti dozvoljava da deliš svoju lokaciju sa ostalim korisnicima.

Kada koristiš mobilnu ili aplikaciju na kompjuteru, prikupljaćemo informacije o tačkama WIFI pristupa, kao i informacije o ostalim lokacijama, o geografskoj dužini i širini na kojoj se nalaziš. Te informacije nam pomažu da identifikujemo tvoju fizičku lokaciju, kako bi ona mogla biti prikazana i podeljena sa drugim članovima koji žele da pregledaju postove „u blizini“.

Ako ne želiš da tvoja lokacija bude poznata, onda molimo, nemoj da skidaš aplikaciju na kompjuteru ili koristiš mobilni uređaj kada si na Poljubac.com.

Šta je prikupljeno od mene ako koristim dodatne usluge sajta Poljubac.com?

Kada koristite prednosti premijum funkcija Poljubac.com-a, prikupljamo finansijske informacije potrebne za obradu vaših plaćanja prema odabranom načinu plaćanja. Imajte u vidu da ne zadržavamo nikakve podatke o kreditnoj kartici ili druge podatke o platnoj kartici. Međutim, to rade naši pružaoci usluga plaćanja (i to su odobrila sva nadležna regulatorna tela).

Kada uđeš na Poljubac.com ili igraš naše igrice, prikupljamo određene tehničke informacije o sistemu na tvom kompjuteru ili telefonu i statističkim podacima o tome kako igraš naše igrice. Koristimo ove informacije da poboljšamo naš sajt i igrice, kako bi i zabava bila bolja.

Može li Poljubac.com da prikuplja podatke o meni sa drugih sajtova koje koristim, kao što je Fejsbuk?

Ako si registrovan na nekom od sajtova naših partnera, kao što je Fejsbuk, tvoj profil će biti dostupan svim korisnicima sajta Poljubac.com, bilo putem našeg sajta ili veb lokacija naših partnera.

Zapamti da kada se registruješ nekog našeg preko partnertskog sajta, takođe im daješ lične podatke, tako da ti preporučujemo da pročitaš njihove politike privatnosti, budući da Poljubac.com nema kontrolu nad time kako oni koriste svoje informacije .

Ako si registrovan na nekom od sajtova naših partnera, kao što je Fejsbuk, ili si verifikovao svoj nalog preko nekog partnerskog veb sajta, možda ćemo povezati tvoj Poljubac.com profil sa tvojim profilom na nekom takvom sajtu. Možda uradimo ovo putem novih proizvoda i aplikacija koje ćemo uvoditi s vremena na vreme, uključujući nove proizvode pokrenute preko kompanija iz naše grupe.

Ako si verifikovao svoj nalog putem partnerskog veb sajta i ne želiš da spojiš svoj profil na Poljubac.com sa svojim profilom na partnerskom veb sajtu, molimo te da odeš na odeljak “Verifikacije” na tvojoj profilnoj stranici i klikni na “zaboravi ovaj nalog”.

Ako si kreirao svoj Poljubac.com profil putem partnerske veb stranice i ne želiš da spojiš svoj Poljubac.com profil sa svojim profilom na partnerskom veb sajtu, Poljubac.com ne može da izmeni ova podešavanja. Molimo te poseti podešavanja aplikacije na svom partnerskom veb sajt profilu i sledi uputstva za uklanjanje dozvola za pristup Poljubac.com.

Da li Poljubac.com prikuplja bilo koje druge lične podatke o meni?

Ako se obratiš našem timu za korisničku podršku putem info.poljubac.com@gmail.com , dobićemo tvoju imejl adresu, i možda ćemo pratiti tvoju IP adresu, kao i informacije koje nam pošalješ, kako bismo ti pomogli u rešavanju upita. Mi ćemo voditi evidenciju naše komunikacije s tobom, uključujući bilo kakve žalbe koje primamo od tebe o drugim korisnicima (ili od drugih korisnika o tebi).

Hoće li Poljubac.com da me kontaktira?

Na tvojoj stranici “Podešavanja” Poljubac.com nudi ti mogućnost da primaš mejlove od nas o novim porukama ili drugim funkcijama vezanim za upotrebu veb sajta.

Da li Poljubac.com koristi moje lične podatke u bilo koju drugu svrhu?

Možda ćemo koristiti materijale koje objavljujete na otvorenim prostorima sajta Poljubac.com u reklamnim i promotivnim materijalima na našim partnerskim veb sajtovima i partnerskim proizvodima. Ovim potvrđujete da sve javno dostupne email adrese i brojevi telefona koje ste ostavili na Vašem profilu, mogu koristiti kako bi Vam Poljubac.com slao promotivne poruke. Verujemo da nam ovakva upotreba omogućava da poboljšamo naš veb sajt i bolje prilagodimo tvoje onlajn iskustvo u skladu sa tvojim potrebama.

Koristimo tvoje lične podatke za rešavanje sporova, otklanjanje problema i primenu naših uslova korišćenja.

Šta su 'kolačići' i koje 'kolačiće' koristi Poljubac.com?

Mi prikupljamo informacije postavljanjem kolačića na tvom kompjuteru ili mobilnom telefonu. Kolačić je deo teksta koji je sačuvan na kompjuteru ili telefonu preko tvog veb pretraživača. Oni su praktično alat koji čuva informacije o posetama veb stranicama, prepoznaje tebe i tvoja interesovanja svaki put kada posetiš Poljubac.com, i osigurava funkcionalnost i omogućava nam pružanje usluga koje naši članovi traže.


Kada posetiš javno dostupne odeljke sajta Poljubac.com, na tvoj računar se postavlja kolačić sa ID-om sesije koji traje samo dok ga posećujete. Takođe, postavljamo trajne kolačiće (poznate i kao lokalni uređaji za skladištenje) na računare članova, tako da ih Poljubac.com pamti i čini bržim i lakšim njihovo prijavljivanje. Možemo da koristimo trajne kolačiće za praćenje preko tvog telefona, prvenstveno za potrebe bezbednosne zaštite , kao što je sprečavanje , prevaranata, pokušaja neovlašćenog prijavljivanja i kao pomoć u pristupu hakovanom nalogu. Ne koristimo nikakve podatke dok ste odjavljeni.

Možeš postaviti svoj pretraživač i podešavanja na mobilnom uređaju tako da blokiraju kolačiće i lokalne uređaje za skladištenje, ali ako to učiniš, možda nećeš imati pristup funkcijama koje nudi Poljubac.com.

Poljubac.com koristi kolačiće i lokalne uređaje za skladištenje i ima brojne razloge za to , uključujući taj da se pobrinemo za bezbednost našeg sajta, da bismo ti pružili funkcije koje si tražio i da bismo analizirali kako članovi i posetioci koriste Poljubac.com. Poljubac.com’s koristi kolačiće i lokalno deljene uređaje da bismo znali ko si, šta te interesuje i da bi mogao da radiš stvari na internetu koje želiš, poput ćaskanja sa novim ljudima, deliš svoj sadržaj i da kupuješ „Super Moći“ znajući da će tvoji podaci biti sigurni. Naša upotreba kolačića i lokalno deljenih uređaja, uključujući posebne nazive kolačića, može da se promeni vremenom, ali će uglavnom biti svrstana u gore navedene kategorije. Molimo te da posećuješ ovu stranicu regularno da bi bio u toku sa bilo kakvim promenama.

Ako bi želeo da znaš više o kolačićima, uključujući fleš kolačiće / lokalne uređaje za skladištenje, sledeće veb lokacije daju korisne informacije: www.allaboutcookies.org, www.youronlinechoices.eu

2. Prijatelji i ostali korisnici sajta Poljubac.com

Kada postavim podatke o meni na Poljubac.com, šta vide ostali korisnici?

Kako bismo obezbedili da na sajtu Poljubac.com upoznaš što je moguće više ljudi, drugi članovi vide tvoje korisničko ime i sve informacije koje objaviš na svom profilu, uključujući fotografije ako odabereš podešavanje koje dozvoljava pristup „bilo kojem korisniku“ . Bio koje informacije koje odabereš da omogućiš treba da odražavaju koliko želiš da drugi korisnici Poljubac.com znaju o tebi. Takođe, možeš odabrati da ograničiš informacije koje drugi korisnici vide podešavanjem stavki privatnosti u “Podešavanjima” stranice.

Šta mi je dozvoljeno da radim sa ličnim podacima drugog korisnika?

Iskoristi to da upoznaš nove prijatelje i da stekneš nove kontakte! Imaj u vidu da ne smeš koristiti podatke drugih korisnika u komercijalne svrhe, kako bi slao nepoželjnu poštu, uznemiravao ili upućivao nezakonite pretnje. Poljubac.com zadržava pravo da ukloni naloge onih koji zloupotrebljavaju podatke drugih korisnika.

Koje podatke Poljubac.com prikuplja o mojim prijateljima i kontaktima?

Možeš da pozoveš svoje prijatelje da se pridruže sajtu Poljubac.com uz uverenje da će i oni dobiti šansu da upoznaju nove ljude. Da bi olakšali pretraživanje i pronalazak prijatelja i poznanika na Poljubac.com, korisnici mogu tražiti druge članove putem imejl adrese. Ako želiš da pozoveš svoje prijatelje i kontakte na Poljubac.com, poslaćemo imejl poziv od sajta Poljubac.com u tvoje ime ili možeš poslati SMS (ako koristiš našu Android ili Ajfon aplikaciju) tvojim prijateljima i kontaktima podstičući ih da se prijave na Poljubac.com. Ako se bilo ko od ljudi koje si pozvao ne registruje za par dana, Poljubac.com može tim osobama povremeno slati podsetnike u tvoje ime. Možeš izabrati da pozoveš sve svoje prijatelje ili samo nekolicinu tako što ćeš jednostavno poništiti imena onih prijatelja koje ne želiš da pozoveš, ali imaj na umu da ne smeš da zoveš decu da se pridruže. Ti si odgovoran za potvrdu toga da je tvoj prijatelj pristao da prima poziv od sajta Poljubac.com.

Kada uvezeš svoje kontakte, čuvamo njihovo ime i imejl adresu ili njihov broj telefona kako bismo automatski mogli da spojimo tebe i tvog prijatelja. Poljubac.com ne prodaje imejl adrese i telefonske brojeve niti ih koristi za slanje bilo koje druge komunikacije osim pozivnica putem imejla. Prijatelj može kontaktirati Poljubac.com da zatraži uklanjanje njegovih podataka iz naše baze klikom na Contact us. Svaki takav zahtev odnosiće se samo na adrese ili brojeve telefona koje imamo u vreme zahteva, a ne na bilo koju adresu koju nam član/korisnik kasnije dostavi.

3. Treća strana

Da li Poljubac.com prodaje moje podatke drugim stranama?

Nikako. Ne prodajemo niti iznajmljujemo bilo koje lične podatke o tebi bilo kojoj trećoj strani. Poljubac.com otkriva prikupljene ne-lične podatke u marketinške i promotivne svrhe. To znači da ne otkrivamo bilo kakve podatke koji bi mogli biti korišćeni da te identifikuju.

Da li Poljubac.com otkriva moje podatke drugim stranama?

Možemo da delimo prikupljene podatke sa takvim stranama kao što je Forskver, koji uključuje tvoje lične podatke (ali koji te ne identifikuju direktno), zajedno sa drugim podacima, uključujući podatke za logovanje kod trećih strana za analizu industrije i demografsko profilisanje i za isporuku ciljanog oglašavanja o drugim proizvodima i uslugama.

Konkretno, u vezi sa ciljanim oglašavanjem, uključujemo kao treću stranu kompanije za oglašavanje za plasiranje oglasa kada posetiš naš veb sajt. Ove kompanije mogu koristiti informacije o tvojim posetama ovom i drugim veb sajtovima kako bi plasirale reklamu o robama i uslugama koje bi mogle da te zanimaju.

Ako tako odlučiš, možemo da delimo tvoje podatke sa dobavljačima, pružaocima usluga i drugim pažljivo odabranim trećim licima da bismo poboljšali naše usluge prema tebi, poput olakšavanja plaćanja. Uveravamo te da se te treće strane moraju pridržavati stroge odredbe o zaštiti podataka i poverljivosti koja je u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Poljubac.com takođe stremi održavanju zdravog društva, te ćemo sarađivaćemo u svim istraživanjima o primeni zakona i sa svim trećim stranama da primene svoje intelektualno vlasništvo ili druga prava. Takođe možemo otkriti tvoje lične podatke vladi ili agencijama za primenu zakona, ili privatnim strankama, kako to zahteva zakon kada/ili, prema vlastitom nahođenju, verujemo da je otkrivanje neophodno da bismo zaštitili naša zakonska prava, ili prava trećih lica i/ili pridržavamo se sudskog postupka, sudskog naloga, ili pravnog postupka koji nam je dostavljen.

U slučaju da Poljubac.com ili bilo koja od njegovih pridruženih kompanija prođe poslovnu tranziciju ili promenu vlasništva, poput spajanja, preuzimanja od strane drugog preduzeća, reorganizacije ili prodaje cele ili dela imovine, ili u slučaju nesolventnosti ili uprave, od nas će se možda tražiti da otkrijemo tvoje lične podatke.

4. Skladištenje podataka

Gde se čuvaju moji lični podaci?

Poljubac.com je globalni veb sajt koji radi među serverima koji se nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države. Ako živiš u zemlji sa zakonima o zaštiti podataka, skladištenje tvojih ličnih podataka možda ti neće pružiti istu zaštitu kakvu imaš u zemlji u kojoj boraviš . Podnošenjem ličnih podataka, ili izborom da nadogradiš servise koje koristiš, ili korišćenjem aplikacija dostupnih na Poljubac.com, slažeš se sa prenosom tvojih ličnih podataka, i skladištenjem i obradom tvojih ličnih podataka u bilo kojoj takvoj državi i destinaciji.

5. Obezbeđivanje

Kako Poljubac.com štiti moje lične podatke?

Poljubac.com je implementirao racionalne i odgovarajuće mere bezbednosti u cilju zaštite i sprečavanja gubitka, zloupotrebe i promene podataka pod našom kontrolom, uključujući tvoje lične podatke. Poljubac.com koristi racionalne mere bezbednosti da zaštiti poverljivost tvojih ličnih podataka, poput servera osiguranih pomoću zaštitnih zidova. Naši tehnički stručnjaci na Poljubac.com rade naporno da ti obezbede sigurno korišćenje našeg sajta.

Iako preduzimamo sve razumne mere predostrožnosti protiv mogućih kršenja bezbednosti našeg veb sajta, baze podataka o članovima i evidencije, nema veb sajta ili Internet prenosa koji su potpuno sigurni i ne možemo garantovati da se neovlašćeni pristup, hakovanje, gubitak podataka ili drugi vidovi kršenja nikada neće dogoditi. Preporučujemo ti da preduzmeš korake kako bi sačuvao svoje lične podatke (uključujući lozinku) i da se odjavite sa svog naloga nakon upotrebe.

Ne možemo ti garantovati sigurnost ličnih podataka dok se oni prenose na našu stranicu i bilo kakav prenos je na tvoj rizik. Kada dobijemo tvoje podatke, postoje procedure i funkcije u cilju pokušaja da sprečimo neovlašćeni pristup.

Kako da doprinesem održavanju mojih informacija sigurnim?

Nemoj otkrivati svoju šifru bilo kojoj trećoj strani ili deliti je sa bilo kojom trećom stranom. Ako izgubiš svoju šifru ili je daš nekome, tvoji lični podaci mogu biti ugroženi. Moraš odmah da promeniš svoju šifru u “Podešavanjima” stranice. Poljubac.com ne može biti odgovoran za tvoj neuspeh u održavanju šifre sigurnom.

6. Tvoja prava

Kako da promenim moj profil?

Možeš da pregledaš i revidiraš svoje podatke na profilu u bilo koje vreme. Kada se registruješ, moći ćeš da pregledaš i izmeniš dosta svojih ličnih podataka, uključujući:
Tvoju kontakt imejl adresu;
Tvoj profil, fotografije, i video snimke;
Tvoj grad, region, i zemlju boravka;
Tvoju šifru.

Molimo neodložno ažuriraj svoje podatke ako se promene prijavljivanjem na nalog, prateći uputstva na ekranu. Svesrdno te podstičemo da povremeno menjaš šifru da bi umanjio rizik od neovlašćenog pristupa podacima sa tvog naloga.

U slučaju određenih nadležnosti korisnici, u skladu sa važećim zakonom, imaju mogućnost da ostvare pristup njihovim ličnim podacima, tražeći kopiju informacija koje posedujemo o njima (za šta je, ako to dopušta zakon, moguće naplatiti malu naknadu).

Mogu li da deaktiviram ili obrišem moj profil?

Korisnici Poljubac.com mreže imaju sledeće izbore za brisanje njihovih profila iz naše baze podataka
1. Pošalji poruku na poljubac@smartsec.ch
2. Prijavi se sa svojom šifrom i obriši profil. Ove opcije su dostupne na tvojoj strani sa “Podešavanjima”.

Kako bi se sprečila zloupotreba sajta Poljubac.com od strane korisnika nakon ukidanja ili brisanja profila/naloga, zadržaćemo one podatke za koje, po sopstvenom nahođenju, smatramo da su možda potrebni u cilju onemogućavanja da korisnik otvori novi nalog i profil u suprotnosti sa našim Uslovima korišćenja i obezbeđivanja poštovanja svih zakona i propisa.

Upozorenje: Čak i nakon što ukloniš podatke sa svog profila ili obrišeš nalog, kopije tih podataka i dalje mogu biti vidljive i/ili dostupne na internetu u meri u kojoj su ti podaci ranije deljeni drugima, ili su ih kopirali i čuvali drugi korisnici ili u meri u kojoj su takvi podaci deljeni sa pretraživačima. Ne možemo da kontrolišemo ovo, niti prihvatamo nikakvu odgovornost za to. Ako si aplikacijama ili veb sajtovima trećih strana dao pristup tvojim ličnim podacima, oni mogu zadržati te podatke u onoj meri u kojoj im to dozvoljavaju njihovi uslovi usluga ili politika privatnosti.

Šta se događa ako nisam aktivan?

Ako nisi bio prijavljen na Poljubac.com 12 meseci, možemo da uklonimo tvoj profil u okviru procesa čišćenja podataka.

Tvoj Poljubac.com nalog nije prenosiv i bilo kakva prava na tvoj profil ili sadržaje na tvom nalogu će biti otkazana tvojom smrću.

Ako imaš pitanja o našoj Politici privatnosti ili kako prikupljamo i koristimo podatke, pišite nam na poljubac²smartsec.ch

Ova Politika privatnosti je poslednji put ažururana 4. avgusta 2020.